Fora Fit Zeytin, dalında henüz yağlanmadan toplanan zeytinlerden üretiliyor. Kendisi zaten az yağlı olan zeytinlerin, doğal yöntemlerle tuzu azaltılıyor.
Ürün çeşitliliği açısından Türkiye'nin bir numaralı zeytin markası olan FORA bu sene çıkardığı yeni ürünler ile haklı ünvanını korumaya devam etmektedir.
Dolgulu Ürün Çeşitlerimiz
Yeni dolgulu ürünlerimiz piyasaya verilmeye başlandı. Günün her saatinde, çerez niyetine yenilebilecek kadar lezzetli ve bağımlılık yaratacağına inandığımız Jalapeno dolgulu, badem dolgulu,portakal ve limon dolgulu ürünlerimiz 425 cc kavanoz ambalajda beğeninize sunulmuştur. Talepler doğrultusunda endüstriyel ambalajlarda da üretimi planlanmaktadır.
Acılı-Acısız Biber Ezmesi
Uzun Ar-Ge çalışmaları sonunda tadım çalışmaları ile lezzetini onaylattığımız biber ezmesi ürünümüz acılı ve acısız 2 çeşit olarak kavanoz ambalajımızda raflarda yerini almaya başladı. Ekmek üstüne sürülebilir olan ürünümüz günün her saatinde acıktığınızda atıştırmalık bir çözüm olacağı gibi makarnalarınızda, kızartmalarınızda gurme bir sos olarak da kullanabilirsiniz.
Teneke Sele
Evet, sonunda uzun süredir beklediğiniz yeni hasat kırmızı paket teneke sele ürünümüz çıkmıştır. Türkiye'nin her bölgesinden gelen yoğun talepler, ürünümüzün siz değerli müşterilerimiz tarafından onaylandığını göstermiştir. Taleplerinizden aldığımız güç ile ürünümüzü vakum ambalajda boy olarak 3 çeşide çıkarmış bulunmaktayız. En büyük boy olan 200-260 kalibre Selegurme, ara boy olan 260-290 kalibre Selestar, iri boy olan 290-350 kalibre Seleroyal isimleri ile zincir market raflarından ürünlerimize ulaşabilirsiniz.
Kırma Zeytin
Bağımlı olduğunuz yeni hasat kırma zeytinimiz raflarda yerini almıştır. Yeni kırma ürünümüz, farklı damak tatlarına hitap edebilmek için özel bir varyeteden, özenle seçilmiş baharatlar ile marine edilerek "Çeşnili Kıma" adı ile piyasaya verilmeye başlanmıştır. Bu ürünümüzünde en az Domat Kırma ürünümüz kadar beğenileceğine inanmaktayız.
Zeytinyağlarımız
Özel önem verdiğimiz, gözbebeğimiz zeytinyağı ailemize, "Çeşnili" zeytinyağlarımız katılmıştır. Direkt satış noktalarımızdan aldığımız geri dönüşler, bu ürünlerimizin yoğun ilgi görüdüğü yönündedir. Tane Biberli, kekikli, tane biber & kekikli çeşitlerimiz farklı lezzetleri ile yemek öncesi aperatif olarak tüketilebileceği gibi salatalarınızın, mezelerinizin vazgeçilmezi olacağına inanıyoruz. Zeytinyağında yeni sürprizlerimize hazır olun.
Zeytinde ve zeytinden üretilen zeytinyağında oleik asit, linolik, palmitrik ve stearik asitler,hidrokarbonlar ve A,D,E ve K vitaminleri bulunur.
Oleik asit insan bünyesinin kendisinin yapamadığı ve dışardan almak zorunda olduğu bir madde olup, yüksek tansiyon riskini azaltır ve kemik gelişimine katkıda bulunur. Zeytin ve zeytinden yapılan ürünlerde (zeytin ezmesi, zeytinyağı vb) bolca bulunur. Linolik asit ise kötü huylu kolestrolü düşürücü bir etkiye sahiptir.
İçerdiği A,D,E ve K vitaminleri vücutta antioksidan etkisi gösterir ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Böylece, dokuların yaşlanmasını önler ve beyin fonksiyonlarını korur. Ayrıca, kemiklerin doğal gelişimine ve mineralleşmeye yardımcı olur.
Zeytinyağı cildi yumuşatır, besler ve deri altını bir battaniye gibi sararak üşümeyi önler.
Gastrid ve ülsere karşı koruyucudur.
Oleik asit, süt veren annelerde bebeğin sinir dokularının ve beyin hücrelerinin gelişmesini sağlar.
100g zeytin, içerdiği 170 kcal ile çocuklar için zengin bir enerji kaynağıdır.
Özetle zeytin ve zeytinden elde edilen zeytinyağı tam olarak lezzet ve sağlık kaynağıdır.
Zeytin, insanlar tarafindan 4000 yıldan bu yana bilinen ve değerlendirilen bir meyvedir.
Pek çok kaynakta, zeytinin anavatanının Mezopotamya olduğu, oradan da Akdeniz ülkelerine yayıldığı belirtilmektedir. Mezopotamya’daki kazılarda bulunan M.Ö. 2000’li yıllara ait resimlerde, kralların konuklarına zeytin ikram ettikleri görülür. Tarih boyunca barış, dostluk ve bereketi simgeleyen zeytin; Büyük İskender’in seferleriyle Ege ve Akdeniz’e yayılır, daha sonraki çağlarda Ege ve Akdeniz kıyılarını işgal eden Romalılar, Frigyalılar ve Fenikeliler sayesinde zeytinle tanışırlar. Roma gemilerinin amforalar içinde Avrupa’ya taşıdıkları zeytin, böylece dünyaya açılır.
Zeytin Ağacının kutsal olduğuna inanılır. Tanrı'nın “zeytine ve incire and olsun ki insanı mükemmel yarattım” sözü kutsal kitaplarda yer almıştır. Nuh’un gemisine yaşamın sürdüğünü müjdeleyen güvercinin (kendinden yeniden doğan ve yok edilemeyen) demiş ve meyvelerinden nasıl yağ çıkarılacağını göstermiş.
Barış tanrıçası Pallas Athena, mızrağının bir hamlesi ile Akropolis’te zeytin ağacını yaratıp, ağacın nasıl ekileceğini öğretmiştir. Tüm hak dinlerin kutsal kitaplarında adı geçen 5 kutsal meyve vardır bunlar; incir, hurma, üzüm, nar ve zeytindir.
GIDA GÜVENLİĞİ
Fora Zeytin ürünleri, kalitesi ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001, OHSAS 18001 ve BRC sertifikaları ile belgelenmiş dünyanın en büyük zeytin fabrikasında, gerek üretim, gerekse ambalajlama aşamalarında tüm gıda hijyen şartlarının yerine getirildiği, ürün kalitesi, çevre bilinci ve güvenin esas olduğu bir anlayışla üretilir.
DÜRÜST ÜRETİCİ
Zeytin ambalajının üzerinde, zeytinin varyetesi (çeşidi), kalibresi (iriliği), net ve süzme ağırlığı, içindekiler, besin değerleri ve tavsiye edilen tüketim tarihi bilgileri net bir şekilde yer alır. Bununla birlikte, herhangi bir sorun veya şikâyet olduğunda ambalaj üzerindeki üretim parti numarasından, her üretim partisiden ayrılan şahit numuneler ile karşılaştırılarak takip edilebilir.
SAĞLIKLI ÜRÜNLER
Ürünlerimizde sağlığa zararlı hiçbir boya veya katkı maddesi kullanılmaz. Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle en doğal şekilde veya teknolojiyi kullanarak modern yöntemlerle hijyenik ortamlarda üretilir, el değmeden paketlenir. Birçok ürünümüzde koruyucu ilave etmeden strerilizasyon ve pastörizasyon teknikleri ile zeytinlerin tazeliği korunur ve raf ömrü uzatılır. Sadece gerekli olduğu durumlarda ise minimum seviye koruyucu ilave edilir. Tüm üretim süreçlerimiz Türk Gıda Kodeksi ve Avrupa Birliği Gıda Mevzuatlarına uygun olarak yürütülür.
SOSYAL SORUMLULUK
Fora Zeytin olarak çevremize, çalışanlarımıza, tüketicilerimize, üretici çiftçilerimize ve tüm topluma karşı sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Çevre bilinci ile üretim aşamalarında atıklarımızın arıtılması ve tüm çıktıların değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Çalışanlarımıza güvenli bir çalışma ortamı ve adil haklar sunuyoruz. Tüketicilerimize en kaliteli ürünleri en uygun fiyatla sunmak üzere planlama yapıyoruz. Üretici çiftçilerimize finansal destek sağlayarak, sürdürülebilir kaliteli hammade alımı gerçekleştiriyoruz. Toplum için elimizden gelen desteği vermek üzere tüm iletişim kanallarından gelen talepleri değerlendiriyoruz.
Teknolojik üretim tesisimiz ve uzman ekibimizin deneyimi ile kaliteli zeytinlerden üretilen zeytinyağımız eşsiz tad ve kokuya sahiptir. Natürel Sızma zeytinyağımız Soğuk Sıkım yöntemi ile üretilir. Hamur haline getirilmiş zeytinler, yassı torbalara doldurulup üst üste yığılır, sonrasında hidrolik presle sıkılarak kendi doğal haliyle süzülür. Süzülen yağ su ile temas ederek yabancı maddelerinden arınır, saf haline kavuşturulur.
Soğuk sıkımda en fazla 25 derece su kullanılır. Yüksek ısı zeytinyağının besin değerlerini ve hoş kokulu yapısını olumsuz etkilediğinden, düşük su sıcaklığında elde edilen zeytinyağlarının aromatik bileşenleri ve besin değerleri, diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok daha yüksektir.
Malzemeler:
250 gr un,
60 ml soğuk su,
125 gr tereyağı (soğuk), küp kesilmiş,
1 çay kaşığı tuz
Dolgusu ve üzeri için:
160 gr FORA yeşil ve siyah dilim zeytin
1 adet orta boy soğan,soyulmuş, küp doğranmış
3 adet orta boy kabak, soyulmuş, küp doğranmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal dereotu, ince kıyılmış
3 adet yumurta
60 ml süt
150 ml krema
100 gr keçi peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Hamuru için: Unu tepeleme tezgâha döküp tuzla karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp tereyağını ekleyin ve parmaklarınızla ezerek yoğurmaya başlayın. Azar azar soğuk su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar hızlıca yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
Dolgusu için: Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun. Kabakları ekleyip kavurmaya devam edin. Yumurtaları süt, krema, keçi peyniri, muskat rendesi, biraz tuz ve karabiberle bir kapta karıştırın. Kavurduğunuz soğanlı kabak, dereotu ve zeytinleri ilave edip dolguyu hazırlayın. İki adet yağlı kağıdı şerit kesip kiş kalıbının tabanına çapraz olarak yerleştirin. Dinlenen hamuru biraz un serptiğiniz tezgaya alıp oklavayla açın. Kalıba yerleştirip kenarlarını parmaklarınızla düzeltin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurun üzerine yağlı kağıt serip biraz bakliyat yerleştirin. Önceden ısıttığınız 220°C fırında 12-13 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bakliyat ve yağlı kağıdı alın, dinlenmesi için biraz bekletin. Üzerine hazırladığınız dolguyu ekleyin. Üzeri kızarana kadar 165°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Malzemeler:
1/2 paket milföy hamuru 130 gr,
Fora Zeytin 1 diş sarımsak, soyulmuş, ezilmiş,
3-4 adet taze fesleğen yaprağı,
1 çorba kaşığı kapari,
1 çorba kaşığı biber salçası,
90 gr parmesan rendesi,
2 çorba kaşığı zeytin yağı,
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Salçaları karıştırıp hafifçe sulandırın. Zeytin ezmesi, sarımsak, limon suyu, fesleğen yaprakları, kapari ve zeytinyağını blenderden geçirerek zeytin ezmesi sosunu hazırlayın. Arzuya göre ufak doğranmış bir dilim ançüez ekleyin.
İki adet milföy hamurunu birbirinden ayırmadan enlemesine tezgaha yerleştirip oklavayla açın. Üzerine önce salça karışımını sonra zeytin ezmesi sosunu sürün. Parmesan rendesi serpip hamuru dış kenarlardan orta kısma doğru rulo yapın. Aynı işlemi hamurun diğer kısmından orta noktasına kadar tekrarlayın. 3’er cm’lik dilimler halinde kesin. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleri buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp dilimleri yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 230°C fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANIR?
Zeytinyağını doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde (20 °C–25°C) saklayınız. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olmasına dikkat ediniz. Zeytinyağı ağzı açık olarak uzunca bir süre hava ile temas ederse tadı bozulmaya başlar; asitliği de yükselir. Usulüne uygun olarak saklanan Naturel ve Riviera zeytinyağları özelliklerini kaybetmeden 2 yıl içinde tüketebilirsiniz.
ZEYTİN NASIL SAKLANIR?
Zeytin ürünlerini kuru, serin bir yerde saklayınız; güneş ışığı, ısı ve nemden koruyunuz. Zeytinleri, ağzı açıldıktan sonra kendi ambalajında ve buzdolabında muhafaza ediniz. Salamura suyundaki ürünleri kendi salamurasında tutunuz. Yağlı ürünleri ise özelliğini kaybetmemesi ve yağının dibine çökmemesi için ara sıra alt üst ediniz. Ezmelerin içinde doğal zeytinyağı bulunduğu için buzdolabında kristalize olması doğaldır, normale dönmesi için yemeden önce oda sıcaklığında kısa bir süre bekletiniz.
Güncel